5è PRIMÀRIA‎ > ‎Música 5è‎ > ‎

la cançó tradicional

     Les cançons han acompanyat sempre la vida de les persones. Els pares i les mares canten cançons de bressol als nadons per adormir-los, cantem cançons quan juguem al pati de l'escola o al carrer, acompanyem les festes de Nadal cantant nadales. Els textos de los cançons ens expliquen històries, llegendes, contes. Les cançons ens serveixen per jugar o treballar i per a qualsevol activitat humana.

    Les cançons i la música tradicional d'un país és el conjunt de cançons i danses que han anat passant de pares a fills i de professors a alumnes, i de les quals gairabé mai no coneixem els autors.

    La música popular és la que atrau al gran públic i es difon principalment a través dels mitjans de comunicació.

    Característiques de la música tradicional:

  1. Són creacions anònimes: encara que en el seu origen van tenir un autor determinat, no es recorda qui va ser o com es deia, el que importa és la música en sí.
  2. És una música que s'ha fet per a tota la societat i que representa a tota la gent d'una comunitat o país.
  3. S'utilitza per acompanyar diferents actes: treballs al camp, celebrecions, jocs, danses.
  4. Es transmet oralment: els músics o la gent en general aprenen aquestes músiques o cançons d'altres i repetint-les de memòria. Això provoca que d'una mateixa cançó puguem trobar diferents versions. No existeix una versió autèntica, totes són igualment vàlides. 


Comments